Menu

Wat was het leuk om oudklasgenoten na 50 jaar weer te zien en te spreken! Vele herinneringen opgehaald. Dank voor de goed georganiseerde reunie. Alle lof voor het prachtige jubileumboek,waar ik nu regelmatig in blader.

Madelon van Aller_Deul
op 15-11-2019

Geweldig! Mijn complimenten voor iedereen die heeft meegewerkt om deze reünie te organiseren. En wat een prachtig boek hebben jullie gemaakt. Fijn om een aantal oud-klas/schoolgenoten weer te zien te spreken. Hartverwarmend en het heeft mij een mooie dag opgeleverd met weer nieuwe herinneringen.
Chapeau!

Margriet Docter
op 12-11-2019

EEN GROOT COMPLIMENT AAN SCHOOLLEIDING EN ANDERE ORGANISATOREN VAN DEZE REUNIE!!! Ondergetekende heeft er behoefte aan zijn dank uit te spreken aan allen die deze reunie tot een groot succes hebben gemaakt. In een woord: geweldig! Ook een woord van dank aan redactie en auteurs van Het Grote Visser Eeuwboek, 1919 - 2019. Een schitterend boek werd gerealiseerd. Ook dank aan (oud) medewerkers en (oud)leerlingen bij andere activiteiten. Verrassende ontmoetingen en vluchtige begroetingen hebben hem er weer bij bepaald hoe belangrijk een schoolperiode voor velen geweest is. C.A.Admiraal, oud-docent VHL

C.A.Admiraal, oud-leraar
op 10-11-2019

Wat een geweldig leuke reünie was het gisteren. Ik heb er van genoten om mijn oud klasgenoten en leraren van toen weer eens te zien en te spreken. Bedankt voor de organisatie.

Hans Baaima
op 10-11-2019

Wat een leuke reünie vandaag. Hulde aan de organisatie. Heb genoten!
Marc Neve

Marc Neve
op 09-11-2019

MMS (middelbare meisjesschool) heette de opleiding die ik volgde aan het Christelijk lyceum. Zo heette de school in de Kagerstraat in 1965.  Als je nu MMS noemt als genoten opleiding kijkt men je verbaasd aan. "Soort huishoudschool van vroeger?" zei iemand laatst belangstellend. Op het binnenschoolplein liepen we in de pauze rondjes. Jongens aan de buitenkant en meisjes in de binnenring. We liepen tegen elkaars richting in en de term "Halsreikend"  is daar volgens mij uitgevonden. Was klassenvertegenwoordiger. Hield me voornamelijk bezig met organiseren van feestjes, de schoolkrant "De Naprater", sportactiviteiten en nog veel meer waar je geen cijfer voor kreeg. Schreef een brief aan de secr.generaal van de V.N. U. Thant over vrede. In de gang van de school stond een buste van een Griekse filosoof en dat inspireerde mij tot het schrijven van een artikel in de Naprater. Als ik nu naar mezelf kijk ben ik niet echt veel veranderd. Leer nog steeds!

Joke Koenen
op 07-11-2019

Leuk om te zien dat het schoolembleem (enigszins gemoderniseerd), dat ik omstreeks 1976 tijdens de tekenles heb ontworpen, nog steeds in gebruik is. Ik heb er destijds een boekenbon van 50 gulden mee gewonnen.

Ton Kagenaar
op 05-11-2019

Dat is grappig, de naam van een oud leraar Admiraal te lezen.
Mijn zoon, studerende in Rotterdam, vertelde thuis, al glimlachend, dat er een wetenschappelijk medewerker was, die Admiraal heette en ook nog Piet Hein als voornaam had.
Bij mij ging gelijk een lichtje branden. Ik dook in mijn fotoarchief en haalde daar een krantenknipsel uit met de foto van het Chrijstelijk Lyceum, dat schoolvoetbal kampioen was van Leiden en omstreken in 1956. Ik zei tegen mijn zoon laat deze foto maar aan de medewerker zien. Dat deed hij. De volgende dag liet de medewerker hetzelfde krantenknipsel aan mijn zoon zien.
Ik heb hem daarna nog gesproken na zovele jaren, daarbij vertelde hij mij ook dat als hij zijn naam volledig noemde men dan dacht met een grapjas te meken te hebben. (Bij het neerschrijven komt meneer Hey de geschiedenisleraar van weleer uit mijn geheugen).
Tot zaterdag aanstaande.

Sven-Olaf Niels
op 04-11-2019

Correctie bij Schoolschetsen: Het juiste rekeningnr.luidt: NL 60 INGB 0000 165101 voor verkrijging van een exemplaar via Post.nl

C.A.Admiraal, oud-leraar
op 03-11-2019

Als u er bij zet dat de school ook een tijd Christelijk Lyceum heeft geheten en wij konden kiezen/stemmen voor een andere naamgeving die de huidige is geworden, dan kom ik mss wel...

Yvonne Lignac
op 03-11-2019

SCHETSEN OVER DE SCHOOL Ter gelegenheid van 100 jaar VHL bundelde ik 17 korte verhalen onder de titel: Vissen in de vijver van het Visser. Verkrijgbaar voor 5 euro op de reunie of door overmaking van 8.50 euro op IBAN 60 INGB 0000 165101 t.n.v. Stg. Elisabeth o.v.v. Schoolschetsen (Adresgegevens vermelden a.u.b.)

C.A.Admiraal, oud-leraar
op 02-11-2019

IN MEMORIAM. Onlangs hoorde ik dat op 27 dec. 2018 oud-rector Dr. P.de Koe overleden was. Hij werd 80 jaar en was rector van 1984 tot 1999. Onder zijn leiding werd de school door een aantal fusies een brede scholengemeenschap, waardoor p.c.-onderwijs in de regio behouden bleef en wergelegenheid gegarandeerd kon worden. Daarvoor verdient hij onze dank. Het is goed bij dit jubileum hiervan kennis te nemen. 

C.A.Admiraal, oud-leraar
op 01-11-2019

Ik heb van 1962 tot 1965 op het Christelijk Lyceum Kagerstraat gezeten. Die naam wordt in de 'naamsgeschiedenis' niet aangegeven. Ik heb er ook niets mee om als Visser aangeschreven/aangesproken te worden, dat is duidelijk van later tijd. 

Nel van den Haak
op 25-10-2019

Beste Rick,
wat ontzettend leuk dat je een bericht hebt geplaatst in het gastenboek van de Visser-reünie!!
Vandaag wees onze locatiedirecteur mij daarop; jaja ik werk op het Visser!! Het gaat hartstikke goed met mij, hopelijk met jou ook?!
Hoe gaan we 30 jaar bijpraten?! Laten we een poging doen en een keertje afspreken...
Mijn emailadres is yolanda.nulkes@live.com.
Groetjes van Yolanda Nulkes-Zierikzee 

Yolanda Nulkes-Zierikzee
op 17-09-2019

Gezocht, Jolanda Zirkzee van de Wassenaarseweg in Leiden.


1987 ik zat in 4 havo op 't Visser en had een click met Jolanda Zirkzee die ook in 4 havo zat. Jolanda was verliefd op mij, maar ik was nog niet klaar voor welke vorm van relatie dan ook. Stoere jongen, maar verlegen en onzeker van binnen en veel te afwachtend om het mooiste meisje van de school te versieren. Lot heeft bepaald dat ik ziek werd en daardoor van school af moest. Jaar of drie later kruisten onze wegen nogmaals, ik was net "genezen" van kanker en zij net van haar vriendje af. Hoewel ze dat niet kon weten, had ze geen slechter moment uit kunnen kiezen om mij tegen te komen. Ik vond haar nog steeds geweldig, en onze click was er nog steeds, echter ik had een nieuw, veel groter probleem ontwikkeld dan de kanker die ik eerder verslagen had.

Als iemand weet waar ik haar zou kunnen bereiken, email, telefoon, postadres dan zou ik daar uitermate dankbaar voor zijn.
Het is 30 jaar geleden, maar ik zou een aantal dingen tegen haar willen zeggen, en ik zou graag willen weten hoe het haar vergaan is.

 

Rick
op 26-06-2019

In 1954 kwam ik vanuit Indonesië in november in 2A. Wij vestigden ons in Oegstgeest. Als KNO-arts opgeleid in Indonesië/Ned-Indie werd mijn vader niet erkend. Aan het ACZH te Leiden heeft mijn vader zijn specialisatie tot KNO-arts moeten afronden. Toen hij bevoegd werd, zijn wij naar Den Haag verhuisd. Derhalve heb ik mijn HBS-B diploma niet in Leiden kunnen behalen. Ik heb op 3 middelbare scholen gezeten. Van mijn school in Indonesië ben ik momenteel voorzitter van de schoolvereniging VEDO (Voor en door ons). Mijn allebeste sportresultaten op school waren bij het Christelijk Lyceum te Leiden. Twee maal schoolvoetbalkampioen van Leiden EO en op 5 januari 1957 Volleybal-kampioen in de stadsgehoorzaal aan de Breestraat. Alle foto's heb ik opgestuurd en op de vraag deze te mogen presenteren tijdens de reünie heb ik met OK beantwoord. Van het voetbalteam zijn een aantal overleden. De de Bruin bros, Jan van Heek en Coen Bouman.  Reeds enige jaren heb ik e-mail-contact met drie oudleerlingen van weleer. Bij Suus en Iet zat ik in de klas en de sportieve Margriet was een trouwe supporter. In 3B kwam ene Willem van de LH-Mulo bij mij in de klas. Met die ene Willem, ook uit Oegsteest, raakte ik bevriend. Nu is deze ene Willem ook al jarenlang mijn zwager . . . . 

Sven-Olaf Niels
op 08-04-2019